Calendar

Activity 2022‑10‑12

Type

Football

Location

SALA-VECA

Season

Summer 2022 Slovakia

Description

zoznamovací tréning v FK Veča

Moj odchod do USA sa blizi a aby som rozsiril svoje moznosti hostovania v zime, rozhodol som sa ist na trening do Vece. A bolo to tam naozaj zaujimave:)

Po prichode tam nik zo znamych (Hugo, Kormi, Supec) nebol, tak som sa dal do reci s ich trenerom. Pokecali sme o zivote, o futbale, o Veci, aj o Salibach. Mal prehlad, vedel kto tam hra, aj kto nas trenuje. Potom mi povedal, ze ked sa prezleciem, budem musiet odist zo satne a pockat vonku, lebo musia prebrat istu delikatnu zalezitost.

Tak som vysiel v slapkach von, na ihrisku som si daval kopacky a oni zatial za zavretymi dverami preberali... ktovie co. Potom sa dvere otvorili, trener odisiel a zmateny hraci si hovoria: tak trener je v cudu, co teraz?? Hej Kerti, ty to budes viest, dobre? A ja som len pozeral a nechapal.

Kerti teda viedol rozcvicku a trening, ale ked prisiel Supec, tak to prebral a viedol trening on. Robili sme bago, dvojzonove bago, a nakoniec dali aj hru na male branky pod umelym svetlom.

Note

Na tomto treningu sa ukazalo ako dobre sa mi hra ked mam vysoke sebavedomie. Napriklad v dvojzonovom bagu som vybojoval vela lopt pri napadani a niektore vedel aj preniest prihravkou alebo lobom do nasej zony. V tej som bol casto v strede, narazal, preberal, otacal, aj pocital prihravky do 20, co znamenalo jeden bod. Na body sme vyhrali:)

V hre to bolo este lepsie. Supec chcel hrat tiez, takze nas bolo nepar, pridal sa k zltym. My cerveni sme boli teda o jedneho menej. Prehravali sme 1:0, potom niekto od nas vyrovnal a potom prisli moje chvile.

Prvy gol som dal potom co niekto potiahol po pravej strane a dal strielanu pred branku. Ja som dobehol z lavej strany a napalil lavackou do prazdnej. Druhy gol som dal po skrumazi a dorazke. Cize sme viedli 3:1 a takto to ostalo az do polcasu, ked sa strany vymenili.

V druhom polcase goly nepadli, aj ked sance som mal, tusim som nastrelil tycku. Potom povedali, ze o vitazny. Ten dlhsie nepadal, az som sa nastval a napalil aj tam aj ten. Cize hattrick na prvom treningu, not bad! :)

Potom sme dlho sedeli v satni a rozpravali sa o sucasnej situacii vo Veci. Hlavne to ako sa im nedari bodovat, pricom hru vraj nemaju zlu. Ked moc pindali, tak som im hovoril, ze by si mali vazit, ze hraju taku prestiznu sutaz, o ktorej sa v novinach pisu cele elaboraty a dal to do porovnania s nasou Galanstskou ligou, kde su len vysledky a zostava kola.

Vo vseobecnosti sa mi stadion, hraci, aj atmosfera pacila a to aj napriek drame s trenerom (ktory ma teda v akcii vobec nevidel, bohuzial).